web analytics

Export weer gegroeid in oktober

Export weer gegroeid in oktober

Het gaat nog steeds goed met de Nederlandse export van goederen. Dit blijkt uit de CBS Exportradar. Het volume van de export in oktober 2017 was 5,2% hoger dan in oktober 2016. Wel was de groei 2,1 procentpunt lager dan in september 2017: hier was de groei van het volume namelijk 7,3%. De export van auto’s, machines en apparatuur was voornamelijk verantwoordelijk voor de groei in oktober. Helaas zijn de vooruitzichten voor december een stuk minder positief.

De vooruitzichten zijn minder positief doordat de groei van de Duitse productie sterk is afgezwakt. Ook is de wisselkoers een stuk minder gunstig voor de export. Deze condities in de belangrijkste afzetmarkten van Nederland zijn in combinatie met de Nederlandse concurrentiepositie een goede voorspeller voor de exportontwikkeling. Desondanks leidt een verbetering van de condities niet direct tot een hogere exportgroei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *