web analytics

Meeste werkenden in loondienst gaan erop vooruit in 2018

Meeste werkenden in loondienst gaan erop vooruit in 2018

De NOS heeft recentelijk de veranderingen omtrent het salaris van werkenden in loondienst gepubliceerd. De meeste werkenden zullen er in 2018 licht op vooruit gaan. Alleen de allerlaagste inkomens, gemiddeld tussen 1000 en 1500 euro bruto per maand, lijken erop achteruit te gaan. Echter blijkt dat zij middels de belastingopgave een deel terug kunnen vragen, waardoor zij er onder aan de streep ook op vooruit gaan. Dit heeft salarisdienstverlener ADP berekend op basis van de nieuwe belastingtarieven, pensioen- en overige premies in 2018. Ook zijn de wetswijzigingen omtrent het minimumloon en het jeugdloon meegerekend.

Deze wijzigingen moeten echter in context geplaatst worden. Verwacht wordt dat de wijzigingen in 2019 meer teweeg zullen brengen. Dan zullen de belastingmaatregelen pas verder worden doorgevoerd. Of het betekent dat de koopkracht van de werknemers verbeterd gaat worden, moet nog blijken. Dit zal onder meer afhankelijk zijn van de veranderingen in het lage btw-tarief. Deze gaat in 2019 van zes naar negen procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *